Despre KINDERGELD

Scris de Develope Yourself în . Postat în Anunturi

                      Buna ziua,Kindergeld_neu_Fuenf_Varianten_ab_1._Jaenner_2010-Beschlossen-Story-167491_476x290px_1_ZhfJalBxSyG_g

           Astazi veti citi o expunere complexă despre ALOCAŢIA EUROPEANĂ în Austria (Kindergeld).

            Din momentul aderarii Romaniei la UE, toti romanii ce lucreaza in strainatate (ne referim aici la statele membre ale UE)    cu forme legale pot uza si de alte drepturi decat cele salariale. Astfel ca, potrivit Regulamentului CE nr. 1408/71, referitor la    aplicarea regimurilor de securitate sociala salariatilor, lucratorilor independenti si membrii familiilor acestora care se deplaseaza in interiorul Comunitatii, romanii pot solicita alocatiile europene pentru copiii lor chiar daca acestia beneficiaza deja de alocatie in Romania. Alocatia solicitata unui alt stat se va acorda in Romania ca o completare la cea pe care o ofera deja statul nostru.

Lucratorii independenti din Austria, din domeniul INGRIJIRII LA DOMICILIU a batranilor (si nu numai), posesori de GEWERBESCHEIN, trebuie sa stie ca beneficiaza de dreptul la alocatie in baza contributiei de minim 157,29 euro/luna. Aceasta alocatie (KINDERGELD) este platita de statul austriac atat pentru copiii pana la 18 ani, cat si pentru cei care au varsta pana in 26 ani si urmeaza studii initiale sau continue (de ex. Studentii), insa, la acestia din urma, obligativitatea este sa aiba resedinta principala in Austria.

Cuantumul alocatiei este in functie de varsta copilului, de la 130 euro in sus.. Pentru a beneficia de acest tip de alocatie, iata ce aveti de facut :

       PROCEDURA DE OBTINERE A ALOCATIEI (KINDERGELD)

Pentru a beneficia de Kindergeld trebuie sa stiti ca aveti de completat cele 2 formulare:

E411-cererea de informaţii privind dreptul la prestaţiile familiale în statul de reşedinţă al familiei; prin acest document se certifică beneficiile similare încasate în România, precum şi stoparea alocaţiei în România.

si

E401- atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale. Acest document certifică componenţa structurii familiale în România şi este necesar pentru a demonstra faptul că unul dintre părinţi are în grijă creşterea de zi cu zi a acestuia, condiţie îndeplinită prin domiciliul comun al acestora.

Atasat la acest articol veti gasi si aceste formulare!   E_401E_411

Instructiuni_E_401

Instructiuni_E_411

Cui trebuie sa ma adresez ?

Pentru obtinerea alocatiei trebuie sa va adresati institutiei competente cu plata prestatiilor familiale din judetul de resedinta din Romania, AJPS = Agentia Judeteana de Prestatii Sociale.

Cred ca vă va fi de mare ajutor acest link : http://www.prestatiisociale.ro/index.php/welcome/page/contact-anps/52/

Pentru a identifica agentia de care apartineti e suficient sa dati clik pe harta in dreptul judetului dorit si obtineti toate datele de contact.

Care este procedura in sine ?

Se solicita formularele E401 si E411, se completeaza in dublu exemplar conform instructiunilor din anexa lor.

Formularele arată la fel şi în limba română şi în limba germană, au statut de formulare europene, implicit nu trebuie îndeplinite formalităţi suplimentare de traducere, apostilare, etc. pentru folosirea acestora la autorităţi.

Din păcate, foarte puţini părinţi români care lucrează legal în Austria, au informatii despre existenta acestor formulare. :(

Formularul E 411 cuprinde in structura sa 2 puncte: A si B.

PARTEA A se completeaza de catre dvs. cu toate datele privind identitatea si indicat ar fi sa dispuneti de fotocopii dupa actele de stare civila a membrilor familiei, hotararea de divort sau de incredintare a copilului / copiilor, dupa caz.

La primirea formularului, AJPS trebuie sa completeze PARTEA B a formularului pentru care va solicita informatii, dupa caz, de la :

a) ITM- Inspectoratul Teritorial de Munca

b) CJP- Casa Judeteana de Pensii

c) DGFP- Directia Generala a Finantelor Publice

d) ISJ- I nspectoratul Scolar

e) DGASPC- Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Pentru dvs. cred ca este suficient sa cunoasteti aceste informatii, intrucat veti constata ca in practica lucrurile stau putin diferit de la judet la judet in Romania si de la regiune la regiune in Austria.

Speram ca v-am putut fi de folos.

Toate cele bune,

Karla Racliu

Comentarii (7)

 • mirelaV

  |

  La un copil cu hadicap grav ce acte ii trebuie?Si ce ajutor primeste daca este in Austria?

  Răspunde

 • violeta matei

  |

  multumim pt articol, este foarte util.
  Am o intrebare ,lucrez legal in austria,fica are 24 ani impliniti si este studenta la zi in romania ; a primit alocatie numai pana implinirea a 24 ani,unde trebuie sa ma adresez in austria,institutia legala competenta ca sa primeasca alocatie si mai departe,si ce acte trebuie,ce conditii? va multumesc ,cu stima .

  Răspunde

 • loredana nicoleta avram

  |

  Buna ziua,as dori sa stiu daca dosarul trebuie bagat in fiecare an in parte sau este suficient o singura data ,in cazul in care eu am continuitate cu plata asigurarilor sociale!! Multumesc!!!

  Răspunde

 • dana

  |

  Am completat aceste formulare la AJPS și mi s-au dat hartii doveditoare ca am renunțat la alocatiile din România. Dar cei din Germania îmi cer Formularele completate . Eu aceste formulare le-am depus aici în România, dar nu le-am primit înapoi . Am primit doar hârtiile ca am renunțat la alocații, pt a lua soțul din Germania. Ce trebuie să fac acum?

  Răspunde

  • Develope Yourself

   |

   Puteti incerca sa le completati din nou si sa le trimiteti in Germania sau sa mergeti la Ajps si sa le cereti o copie dupa actele deja completate.

   Răspunde

 • gal

  |

  primul pas este sa completezi cele doua formulare si sa le duci la AJPS si dupa aceea ce se intampla?
  trebuie trimise in tara in care lucrezi legal sau care este procedura?mentionez ca sotul meu lucreaza in Austria.cum se poate afla daca cineva lucreaza legal intr-o tara din UE.multumesc

  Răspunde

Lasă un comentariu

anc
ministerul educatiei
Ministerul muncii

Citate motivaţionale

 • Viitorul începe azi

  Viitorul apartine celor ce se pregatesc pentru el ASTAZI!

 • Ieşi din mulţime

  Viata este asemeni plutirii pe un rau. Putem face cum fac majoritatea, sa ne lasam dusi de acesta fara sa ne pese unde ajungem, sau putem iesi din multime si sa vaslim catre unul din maluri, sau chiar impotriva curentului.

 • Definiţia prostiei:

  Să faci aceleaşi lucruri şi să aştepţi rezultate diferite.
 • Schimbă ceva

  Când durerea schimbării este mai mare decât povara schimbării, te vei schimba.
  - Ed. Cole
 • Faceti ceea ce puteti, cu ceea ce aveti, acolo unde sunteti.
  - Theodore Roosevelt

Contact

 • Timişoara,
  Str. Simion Bărnuţiu Nr. 7, Et. 2
 • 0745.042.221
  0753.056.515
  0256.220.063