Fii pregătit să lucrezi în străinătate

Scris de Develope Yourself în . Postat în Anunturi, Profesional

cursuriÎncepem anul 2014 cu o gamă diversificată de produse.

Datorită solicitărilor tot mai mari şi nevoilor diverse am gândit o serie de cursuri, care să acopere o paletă cât mai largă de nevoi.

 Curs de Îngrijitori Bătrâni la domiciliu- 650 lei sau 700 lei

 • 650 lei – plata se face integral; 700 lei -plata se face in 2 rate
 • durata de 420 ore/ 10 săptamâni + 1 săptămână evaluare;
 • la absolvire se eliberează Certificatul de Îngrijitor Bătrâni, tipărit de ANC şi recunoscut de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei în regimul actelor de studii. Valabil la nivel internaţional.
 • Cele 420 de ore vă ajută la obţinerea unui loc de muncă în căminele de bătrâni.

Curs de Îngrijitori Bătrâni la domiciliu + Curs Limba germana nivel A1, A2-1300 lei 

 • curs Îngrijitor bătrâni + curs limbă germană = 1300 lei şi poate fi plătit în trei rate 
 • modul limbă germană de 80 de ore, dedicat, activităţilor specifice de îngrijire.
 • durata de 420 ore/ 10 săptamâni + 1 săptămână evaluare;
 • la absolvire se eliberează Certificatul de Îngrijitor Bătrâni, tipărit de ANC şi recunoscut de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei în regimul actelor de studii. Valabil la nivel internaţional.
 • Cele 420 de ore vă ajută la obţinerea unui loc de muncă în căminele de bătrâni.

Curs de Îngrijitori Bătrâni la domiciliu – 500 lei

!! Doar pentru persoanele cu experienţă de minim 2 ani în Îngrijire Bătrâni. Întrucât susţin o evaluare înainte de intrarea în programul de instruire, ce constă în:  probă scrisă şi probă orală.

!! Comisie de la Direcţia de muncă. 

Taxă distinctă de 20 lei/ cursant (în cazul unei grupe de 15 persoane).

 • Durata cursului este de 5 săptămâni,
 • Pe diplomă vor fi înscrise 420 de ore.

!! În cazul tuturor celor trei cursuri competentele specifice sunt aceleaşi.

Curs acreditat de limbă germană nivel A1 şi A2-650 lei sau 700 lei

 • costul este de 650 lei pentru plata integrala sau 700 lei pentru plata in 2 rate
 • finalizat cu certificat de absolvire, Certificatul de Competenţe Comune de Comunicare în Limba Germană, tipărit de ANC şi recunoscut de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei în regimul actelor de studii.
 • Durata unui astfel de curs este de 80 ore, câte 40 de ore pentru fiecare modul în parte, pe parcursul a 8 săptămâni.
 • conţine şi un modul dedicat activităţilor specifice de îngrijire. 

Competenţele aferente finalizării acestui curs sunt:

 • înţelegerea limbii vorbite,
 • exprimarea orală,
 • înţelegerea limbii scrise,
 • redactarea corectă a unui text scris
 • interacţiunea în conversaţie.
 • Facilităm obținerea unui loc de muncă prin agențiile noastre partenere!

 

!!! Persoanele care nu participă la examenul de absolvire aferent seriei în care s-au înscris, pentru finalizarea vor achita o taxă de 200 lei constituind în taxă de reexaminare!

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziţie la nr de tel:

Timisoara /0772 179157

Resita / 0772 179019

 

 

 

 

De vorbă cu Lenuţa Glujdea – Asistent servicii Clienţi Timişoara

Scris de Develope Yourself în . Postat în Profesional

Lenuta GlujdeaM-am născut în Maramureș în 07.12.1980

Sunt soție de 13 ani și mamă a doi băieți de 7 respectiv 5 ani.

În 2012 am absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul UVT, perioadă în care am avut ocazia să mă implic, în calitate de voluntar la promovarea și crearea de imagine a Centrului de Formare Profesională-Develope Yourself, care mi-a oferit experiență practică și un studiu de caz foarte bun pentru lucrarea de licență.

Am urmat cursuri de Formator, Manager de Proiect și de curând am absolvit Scoala Natională a Femeilor Manager – în cadrul A.P.F.R. Timișoara.

Mă consider un om activ, ador joaca, sportul, lectura în special carțile de psihologie și dezvoltare personală, oamenii si drumețiile, sunt deschisă la nou, curioasă, ambitioasă etc. Mă pot declara o optimistă incurabilă, motiv pentru care voi gasi întotdeauna partea frumoasă din orice situație.

 

Cred ca ceea ce pentru noi oamenii nu este posibil pentru Dumnezeu este posibil! 

În câmpul muncii activez de la vârsta de 17 ani, pot spune chiar mai devreme.., am experimentat diverse domenii de activitate, însa calitațile personale m-au împins spre interacțiunea cu oamenii.

În momentul de față lucrez ca,

Asistent Servicii Clienți în cadrul Develope Yourself, la punctul de lucru din Timișoara. 

Activitatea mea în cadrul firmei reprezintă tot ce înseamnă interacțiunea cu: clienții, furnizorii și colaboratorii.

Aceeaşi Mărie cu altă pălărie…

Scris de Develope Yourself în . Postat în Profesional

 

Certificat de Calificare ProfesionalaDevelope Yourself vine cu o nouă ofertă valabilă pentru persoanele care au experienţă relevantă în domeniul îngrijirii vârstnicilor şi doresc să le fie recunoscute competenţele deja dobândite.


Î
ncepând cu 15 august vă puteţi înscrie la un curs de 5 săptămâni cu 500 lei!
Condiţia accesului la acest tip de program este susţinerea unei evaluari iniţiale- un examen care să dovedească ce competenţe şi cunoătinte aţi acumulat, până în prezent, direct în câmpul muncii.


Pentru a putea organiza acest nou program, este obligatoriu un număr de minim 15 participanţi aflaţi în aceeaşi situaţie.

 

Documentele de înscriere sunt aceleaşi.

Vă aduc la cunoştinţă că şi aici, ca şi în cazul programului standard de pregătire, neparticiparea la examen implică o taxă de reexaminare de 200 lei şi susţinerea individuală sau în grup (cu o altă grupă) a examenului de absolvire.
La finalizare se obţine acelaşi certificat de calificare ca cel eliberat pentru cursul de 10 săptămâni. Sunt certificate la fel de valabile şi acreditate de ANC (Autoritatea pentru Calificări).

Dacă aveţi nelămuriri, contactaţi-ne la numerele de telefon afişate la rubrica contact.

Acest program este valabil în toate zonele în care Develope Yourself desfasoară cursuri acreditate.

Vă doresc toate cele bune şi vă aşteptăm să apelaţi cu ncreîdere!

Cu toata consideraţia,
Karla Racliu
General Manager

 

 

NOUA STRUCTURĂ A CURSULUI DE ÎNGRIJITOR BĂTRÂNI

Scris de Develope Yourself în . Postat în Profesional

Autorizatie 001Dragii mei,

Vă fac de cunoscut ca în urma reautorizării programul de pregătire oferit de Develope Yourself a suferit câteva modificări de structură, astfel că toţi cursanţii pe care îi vom înscrie, potrivit noii autorizatţii nr.11/159/04.06.2013, vor participa la 420 de ore de pregătire: 140 ore pregătire teoretică şi 280 ore de pregătire practică.

Evident, va ramâne integrat modulul de pregătire pe competenţe de limbă germană specifică ocupaţiei de Îngrijitor Bătrâni la Domiciliu, ca pachet gratuit.

Iată noua structură a programului de Îngrijitor Bătrâni la Domiciliu:

 

Date de identificare:

Tip program : Calificare

Denumire calificare/ocupaţie : Îngijitor Bătrâni la Domicliu

Cod Nomenclator/COR al calificării/ocupaţiei : 5133.1.2

Nivel de calificare : nivel I

Tip de certificat obţinut : Certificat de calificare profesională tipărit de Ministerul Muncii şi de Ministerul Educaţiei în regimul actelor de studii. Certificatul de calificare profesională se eliberează însoţit de o anexă- suplimentul descriptiv- în care se precizează competenţele profesionale dobândite.

 Condiţii de acces:

Ești pregătit să lucrezi ca Îngrijitor de bătrâni?

Scris de Develope Yourself în . Postat în Profesional

ingrijitoriMotto: <<Dacă eșuezi să te pregăteşti, pregateşte-te să eşuezi!>>

E foarte important, ca înainte de a lua decizia de-a te reorienta în carieră, să te informezi cu privire la domeniul de interes.

Şi pentru că sunt din ce în ce mai multe persoane hotărâte să renunţe la vechiul loc de muncă în favoarea unuia în străinătate şi, deopotrivă, pentru că există acest trend sau curent al *îngrijitorului* de bătrâni, m-am decis să creionez, în rândurile ce urmează, un profil al îngrijitorului de persoane vârstnice.

Sunt câteva trăsături care te pot recomanda pentru aceasta meserie, dincolo de abilitaţile de îngrijire pe care, dacă nu le ai, trebuie să le dobândeşti.

Unvârstnicare nevoie de o persoană extrem de întelegatoare şi de răbdătoare, deschisă şi orientată spre nevoile sale. Un bătrân are nevoie de comunicare, de atenţie, de afecţiune, de implicare.

Pentru mulţi dintre noi, vârsta a III-a reprezintă <un început de sfârşit> şi din acest motiv avem tendinţa de a-i trata pe cei în vârstă potrivit acestui concept rudimentar.

Vârsta a III-a este o etapă ca oricare alta a vieţii, dar cu specificul său. E vârsta care ne expune mai mult neputinţei, bolilor şi ne face mai vulnerabili, dar în nici un caz nu este un început de sfârşit! E important să ştii cum să îmbătrâneşti!

Şi-atunci, dragii mei, cu o altă perspectivă asupra bătraneţii- una pozitivă-, vom şti şi cum să ne raportăm la ea. Îi vom întelege pe cei mai În vârstă de ce sunt uneori irascibili, de ce devin maliţioşi, de ce refuză să comunice.

Atitudinea noastră faţă de ei trebuie sa fie una suportivă pentru a-i ajuta să se întelegă pe ei inşişi. Îngaduindu-i cu micile lor scăpări, antrenandu-i în conversaţii şi activităţi cotidiene nu se vor mai simţi singuri, izolaţi; vor aştepta cu drag o următoare dimineaţă şi o urmatoare întalnire cu tine- îngrijitorul. Dacă până în acel moment ai fost “intrusul” din viaţa sa, poţi deveni o persoană dragă- mai mult decât acceptată. Empatizând cu vârstnicul, fiind un bun ascultator şi mereu atent la nevoile sale, manifestând real interes pentru grijile şi temerile lui, vei conlucra alături de el la o asistare şi îngrijire nu doar eficientă, ci şi plăcută.

E bine să fii atent şi la imaginea ta; să ai un aspect îngrijit şi plăcut, nu extravagant, ci adecvat ocupaţiei tale. Fă-te plăcut! Fă-te îndragit! Fii un izvor de bunătate şi afecţiune!Învaţă, în acelaşi timp, să ţii lucrurile sub control atunci când nevoile sale indică un regim strict, restrictiv, fie alimentar, fie de viaţă!

E extrem de important ca persoana ce o ai in ingrijire sa aiba o atitudine pozitiva, sa fie vivace, zambitoare şi gata să interacţioneze cu tine. Acesta e barometrul prin care te poţi autoevalua că pricepere şi competenţa.

E asemeni situaţiei bebeluşului. Cand acesta e sătul, odihnit şi curat, este cel mai fericit! Atenţia ta trebuie sa fie îndreptată în aceleaşi direcţie! Igiena zilnică (corporală şi a spaţiului de locuit), mesele şi gustarile la program, odihna, plimbarile, comunicarea, medicaţia (când se impune), vizitele la medic (când este cazul), o vizită la un prieten drag sau la un vecin, îi menţin spiritul treaz, îi întreţin tonusul psihic. În acest fel vei avea un bătrân fericit!

Iar ca să devii un îngrijitor competent din punct de vedere profesional mai ai doar un singur pas de făcut: Să inveţi cum să-l îngrijeşti din punct de vedere sanitar/medical. Trebuie să înveţi:

 • cum să îl îngrijeşti în funcţie de starea sa fizică şi de sănatate;
 • cum să iţi planifici activităţile zilnice într-un mod eficient;
 • cum să completezi o fişă de îngrijire;
 • cum să acorzi primul ajutor în diverse situaţii;
 • care sunt noţiunile de îngrijire a pielii;
 • cum se realizează toaleta zilnică şi baia generală;
 • cum se administrează medicaţia;
 • cum se supraveghează starea de sănatate a vârstnicului;
 • care sunt regulile specifice de îngrijire la persoanele cu dizabilităţi şi tulburări de coordonare a mişcărilor;
 • care sunt etapele unui program de reabilitare şi ce contraindicaţii există în procesul de recuperare şi reabilitare;
 • care sunt tehnicile de manevrare şi transportare a persoanelor imobilizate parţial si total;
 • care sunt tehnicile de mobilizare a persoanelor asistate pentru prevenirea apariţiei escarelor.

Iată câteva dintre cele mai importante subiecte tratate de un program de calificare profesională în domeniu.

Sunt noţiuni care ţi le poţi însuşi doar prin exercitiu şi practică.

Înscrie-te la un astfel de program şi abia apoi ia iniţiativa de a căuta un agent de mediere a locurilor de muncă!

De ce ? Pentru că:

 • vii dintr-un domeniu complet diferit şi nu ai noţiunile elementare;
 • este un criteriu de minimă acceptare pentru multe dintre agenţiile din străinatate;
 • elimini riscurile de inadaptare şi posibilitatea de a fi etichetat ca încompatibil;
 • ai siguranţa locului de muncă, stăpânind orice situaţie ar surveni cazului căruia eşti distribuit;
 • a fi pregătit înseamnă a fi profesionist şi responsabil;

În acest fel ţi-am dat suficiente motive să mă crezi pe cuvant! Tratează lucrurile cu seriozitate şi responsabilitate, iar rezultatul va fi neasteptat mai bun!

Cu drag,

Karla Racliu

 

anc
ministerul educatiei
Ministerul muncii

Citate motivaţionale

 • Viitorul începe azi

  Viitorul apartine celor ce se pregatesc pentru el ASTAZI!

 • Ieşi din mulţime

  Viata este asemeni plutirii pe un rau. Putem face cum fac majoritatea, sa ne lasam dusi de acesta fara sa ne pese unde ajungem, sau putem iesi din multime si sa vaslim catre unul din maluri, sau chiar impotriva curentului.

 • Definiţia prostiei:

  Să faci aceleaşi lucruri şi să aştepţi rezultate diferite.
 • Schimbă ceva

  Când durerea schimbării este mai mare decât povara schimbării, te vei schimba.
  - Ed. Cole
 • Faceti ceea ce puteti, cu ceea ce aveti, acolo unde sunteti.
  - Theodore Roosevelt

Contact

 • Timişoara,
  Str. Simion Bărnuţiu Nr. 7, Et. 2
 • 0745.042.221
  0753.056.515
  0256.220.063